FOTOGRAFI


Fotografi

 

Jeg har fotograferet stills siden jeg var tolv år gammel og har debuteret på Charlottenborgs Forårudstilling, men jeg har været filmfotograf og instruktør i størstedelen af mit professionelle liv. Så det er nyt og vidunderligt sjovt, igen at tage 'faste billeder'. Med etableringen af mit firma prioriterer jeg portræt- og reportagefotografering. Som filmfotograf har jeg arbejdet meget med dokumentarfilm. Skildringen af mennesker i deres virkelighed interesserer mig. Ansigtet, lyset, bevægelsen. Her er nogle samlinger af billeder, klik på dem for at se en stor version.


Portræt

Jeg har altid haft stor kærlighed til - og respekt for - portrættet. Det fotografiske portræt. Der er meget skønhed og tradition i tindrende sort/hvide fotografier af kendte mennesker, af tiggere på gaden, af naboen i det rigtige lys. Fotografiet, mennesket set fotografisk. Efter jeg har etableret firmaet, har jeg specialiseret mig i portrætfotografering, head-shots og promotionbilleder. Det er en stor fornøjelse for mig at lave portrætter. Jeg sætter pris på den kontakt der er nødt til at være for at jeg kan opnå den grad af afspændthed, tillid og overskud, som er ingredienserne i et godt billede for mig. Sammen med selvfølgelig en grundlæggende visuel tiltrækning. Her er en serie, uden navn på de enkelte, af portrætter og promotionbilleder.

Jørgen Michael Rasmussen 2019-10
Kirsten K. Sønderby - 2019-36
Ars Nova Copenhagen 7228 pic1 WIP
Sharareh - 2019 -8426-2


Reportage

Jeg blev hyret af koret Ars Nova Copenhagen til at fotografere et veritabelt musikalsk topmøde i Garnisonskirken i februar 2018. Den verdensberømte, estiske komponist Arvo Pärt skulle komme og høre jomfruprøven på et nyt værk. Den engelske dirigent Paul Hillier -som er lidt af et verdensnavn selv - og Ars Nova Copenhagens sangere arbejdede. Jeg havde en halv time til at fotografere. Fascinerende med en virkelig verdenskunstner foran optikken. Jeg har den glæde, at The Arvo Pärt Centre har bedt om at få billederne til deres arkiv i Estland. 

Jeg anvender min erfaring som dokumentarfilmsfotograf på bl.a. TV-programmet "Årgang 0" der var Danmarks mest populære dokumentarserie i mange år og blev kaldt "Dansk dokumentars "Matador" - intet mindre! Jeg betragter fotografering af brylluppet som en reportage, prøver at fange momenter hos bruden og gommen, og dem sammen, som i magasinkvalitet giver en højkvalitetsdokumentation af den store dag. Billedserien begynder med gommen i frisørstolen, og slutter med billedet af parret der går væk fra kameraet i den blomstrende æblehave.


Sara og Rasmus 7. sept. 2019-201
DSC00997
Iris og Nikolaj - 21. sept. 2019-220
24. Karina og Søren Filip maj - 2019 -9427


Fagblade og magasiner


Fotografering til fagbladsartikler ligger mig nær. Nogle af de første film jeg fotograferede som meget ung filmfotograf, var film for fagbevægelsen. Kvindeligt Arbejderforbund, LO-en film om skifteholdsarbejde og natrengøring. Jeg har filmet på kræftafdelinger, i ubåde og på boreplatforme, jeg har filmet mennesker arbejde i så mange forskellige sammenhænge i årene som filmfotograf. For mig, er det at lave stillbilleder til artikler om arbejdsliv en direkte fortsættelse af det arbejde - jeg trækker på de erfaringer, når jeg fotograferer. Fortællingen, øjeblikket, interaktionen. Der er i billedserien også nogle billeder taget til en internetkampagne om klimaspørgsmålet.